OM MIG

Hej!

Jag fick upp ögonen och intresset för fotografi runt år 2006-2007 då jag bytte inriktning i livet från musiken och gitarren till fotografiets värld och kameran när jag tog mina första egna bilder och framkallat dem i mörkret och fått en aha-känsla.
Strax efteråt fick jag tag på en halvt funktionell liten digitalkamera av mor min och lyckades ta dem första bilderna som jag själv gillade. Intresset om hur jag lyckades skapa vad jag ansåg bra bilder väcktes och jag insåg hur mycket bilder kunde förändra i mitt liv både för mig själv och även andra. Trots att den brinnande passionen fanns tog det några år innan jag köpte min första systemkamera (Canon 550D) och började fotografera på riktigt mer eller mindre.
Idag har jag en fortsatt brinnande passion för fotografi och spenderar dem slantarna tjänar på utrustning och fritiden lägger jag gärna på inlärning, fotografering eller drömmer mig bort i underliga kreativa tankar om livet och dess gång.

Tommy Andersson
Tommy Andersson

Smått o gott för det intresserade

Namn: Tommy Erik Andersson
Födelsedatum: 1990-04-24

Född i Brandbergen och uppväxt på Ekerö sedan 1992. Flyttade till Hässelby strand 2014 och trivs toppen med naturen så nära intill boendet. Jag har ett heltidsjobb för att betala räkningarna som alla andra och spenderar fritiden på olika saker som att umgås med vänner, spel, serier & film/dokumentärer, kreativa saker som teckna eller långa promenader med djupa tankar.

Några egna favoriter av områden att fotografera

Musikintresse

Otroligt roligt att fota av spelningar! Artister som spelar instrument eller sjunger ut med hela sitt hjärta är riktigt vackert att se. Om man lyckas fånga sin egen upplevelse av känslan på bild så är det helt klart värt det!

Macrobilder

Jag har alltid varit fascinerad av hur saker och ting ser ut på riktigt nära håll för att kunna studera det. Alla små insekter och kryp till exempel som man ser omkring sig, eller hur bläcket på ett papper verkligen ser ut på nära håll. Kombinationen av ett mikroskop och en kamera är helt klart någonting jag vill lära mig mer om!

Naturlivet

Finns alltid motiv att hitta här, dessutom är det platsen att finna den skönaste inre harmonin! Mitt personliga favoritområde att fota tror jag och det finns mycket att lära sig om naturen. Bara genom att vandra runt i naturen med kameran så känns det som att jag lär mig något.

Abstrakta bilder

Abstrakta bilder är någonting jag vill jobba mer på i framtiden och jag känner mig inte alls utvecklad inom ämnet. Själva formgivningen och kompositionen av en bild är för mig som ett språk i bilden som går att tala även om man inte förstår orden som yttras, eller i bildens fall vad som verkligen syns.

Mina första bilder

Tagna med en SONY DCS-W50